Melcișori cu stafide

Un desert delicios și potrivit pentru serile reci de iarnă.
Ingrediente
Pentru aluat:
½ cub drojdie proaspătă
150 ml lapte
1 lingură zahăr
30 g unt
1 praf de sare
250 g făină
30 g stafide
2 lingurițe rom
Pentru cremă:
25 g făină
250 ml lapte
1 gălbenuș
40 g zahăr
1 strop esență de vanilie
Pentru copt:
100 ml lapte
50 g zahăr pudră
1 gălbenuș
Mod de prepare
Dizolvi drojdia proaspătă în laptele cald cu o lingură de zahăr și puțină făină, apoi lași să se dospească 5-10 minute. Adaugi apoi toate ingredientele pentru aluat, mai puțin stafidele și romul, frămânți coca obținută și o dai o oră la crescut.
Pui stafidele și romul într-un castron. Separat, prepari crema, mixând gălbenușul și zahărul până se albesc. Adaugi apoi făina și puțin lapte. Laptele rămas îl pui la foc cu esența de vanilie, iar când acesta a devenit călduț, îl torni peste amestecul de gălbenuș cu făină. Pui iar pe foc și amesteci până ce obții o cremă groasă pe care o dai la răcit.
Întinzi aluatul sub formă de dreptunghi mai lung, ungi uniform cu cremă, presari stafidele bine scurse de rom și rulezi pe latura lungă.
Tai aluatul felii și îl așezi în tava de copt tapetată cu hârtie, acoperi cu un șervet umed și lași 30 de minute să crească. Ungi melcii cu amestecul de lapte, zahăr și gălbenuș și dai la copt 20 de minute până se rumenesc. Îi poți servi cu lapte cald sau rece.