Mieluşel nins

Ingrediente: 300 g făină, 300 g unt, 6 ouă, 400 g zahăr, 150 g, stafide, jumătate de pahar de lapte, 100 g rahat, coaja rasă de la, o lămâie, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 plicuri zahăr, vanilat, 200 g nucă de cocos, 1 praf de sare
Mod de preparare:Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi 200 g zahăr şi zahărul vanilat. Când s-a dizolvat zahărul, adaugi zeama de lămâie şi mai baţi puţin. Freci untul cu 100 g zahăr, adaugi albuşurile amestecând uşor, apoi gălbenuşurile pe rând, laptele, coaja de lămâie, rahatul cubuleţe şi stafidele înmuiate în apă caldă. La sfârşit se încorporează făina, amestecând uşor de jos în sus.
Pentru coacere ai nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru două jumătăţi de miel. Torni compoziţia în formele unse şi tape tate cu făină, coci la foc potri vit în cuptorul preîncălzit cir ca 40 minute. Când s-au copt, prepari un sirop din zahărul rămas şi apă, ungi jumătăţi le şi le lipeşti. Ungi mielul cu sirop şi îl pudrezi cu nucă de cocos. Ochii îi faci din stafide.