Mini tarte cu caise
Încearcă şi tu această reţetă şi răsfaţă-te cu delicioasele mini tarte cu caise.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt rece, tăiat cubulețe
1 ou
2 linguri zahăr pudră
un praf de sare
Pentru crema de vanilie
250 ml lapte
3 gălbenușuri
50 g zahăr
20 g făină
20 g amidon
1 linguriță extract de vanilie
jumătăți de caise din compot
Mod de preparare
Într-un castron, amesteci făina, untul, zahărul pudră și sarea până când obții o consistență nisipoasă. Adaugi oul și amesteci până când aluatul începe să se lege. Pui aluatul în folie de plastic și îl dai la frigider pentru 30 de minute.
Scoți aluatul și îl împarți în bucăți egale, apoi îl întinzi în fiecare formă, astfel încât să acopere baza și marginile. Cu o furculiță, înțepi aluatul în câteva locuri, apoi acoperi formele cu hârtie de copt și le umpli cu boabe de fasole sau greutăți pentru copt. Coci tartele în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când devin ușor aurii.
Pentru crema de vanilie, încălzești puțin laptele. Într-un alt vas, bați gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugi făina și amidonul în compoziția de ou și amesteci să nu se formeze cocoloașe. Încorporezi, treptat, laptele încălzit, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor. Transferi amestecul înapoi în vasul în care ai încălzit laptele și îl pui pe foc. Amesteci continuu până când crema se îngroașă și începe să dea în clocot. O mai lași să fiarbă 2 minute pentru a îndepărta gustul de făină. Iei crema de pe foc, adaugi extractul de vanilie și amesteci bine. Acoperi vasul cu folie alimentară astfel încât folia să atingă suprafața cremei pentru a evita formarea unei coji. Lași crema să se răcească complet în frigider.
Umpli tartele cu crema de vanilie și așezi câte o jumătate de caisă într-un model asemănător unui ou cu albuș și gălbenuș.