Mini-tarte cu lămâie
Mini-tartele cu lămâie sunt delicioase și perfecte pentru orice ocazie.

Mini-tartele cu lămâie sunt delicioase și perfecte pentru orice ocazie.
Ingrediente
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt rece, cuburi
80 g zahăr pudră
1 ou
1 praf de sare
coaja rasă de 1 lămâie
Pentru cremă:
250 ml lapte
3 gălbenușuri
60 g zahăr
25 g amidon de porumb
1 linguriță extract de vanilie
zeama și coaja rasă de 1 portocală și o lămâie
Pentru decor:
felii coapte de lămâie
frișcă bătută
Mod de preparare
Freci untul cu făina până obții un aluat nisipos. Adaugi zahărul, oul, sarea și coaja de lămâie, apoi frămânți rapid până rezultă un aluat omogen. Înfășori aluatul în folie și îl dai la rece 30 minute.
Pui aluatul în forme de mini tarte, făcând loc în mijloc pentru cremă, înțepi cu furculița din loc în loc și coci aproximativ 15 min, până devine auriu.
Încălzești laptele cu coaja de portocală. Separat, bați gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul.
Torni laptele fierbinte peste ouă amestecând, apoi fierbi până se îngroașă. Adaugi vanilia și zeama de lămâie și portocală.
Torni crema în mini tartele răcite și dai la rece 2 ore.
Decorezi cu frișcă și felii de lămâie coapte și uscate.