Mini-tarte cu lămâie

Mini-tartele cu lămâie sunt delicioase și perfecte pentru orice ocazie.

minitarta cu lamaie jpg

Mini-tartele cu lămâie sunt delicioase și perfecte pentru orice ocazie.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt rece, cuburi

80 g zahăr pudră

1 ou

1 praf de sare

coaja rasă de 1 lămâie

Pentru cremă:

250 ml lapte

3 gălbenușuri

60 g zahăr

25 g amidon de porumb

1 linguriță extract de vanilie

zeama și coaja rasă de 1 portocală și o lămâie

Pentru decor:

felii coapte de lămâie

frișcă bătută

Mod de preparare

Freci untul cu făina până obții un aluat nisipos. Adaugi zahărul, oul, sarea și coaja de lămâie, apoi frămânți rapid până rezultă un aluat omogen. Înfășori aluatul în folie și îl dai la rece 30 minute.

Pui aluatul în forme de mini tarte, făcând loc în mijloc pentru cremă, înțepi cu furculița din loc în loc și coci aproximativ 15 min, până devine auriu.

Încălzești laptele cu coaja de portocală. Separat, bați gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul.

Torni laptele fierbinte peste ouă amestecând, apoi fierbi până se îngroașă. Adaugi vanilia și zeama de lămâie și portocală.

Torni crema în mini tartele răcite și dai la rece 2 ore.

Decorezi cu frișcă și felii de lămâie coapte și uscate.