Miniguguluf cu lămâie
Prepară miniguguluf cu lămâie respectând paşii indicaţi de noi în reţetă şi vei obţine un desert deosebit.
Ingrediente
250 g făină
4 ouă
100 g unt
200 g zahăr
coaja și zeama de la 2 lămâi
2 lingurițe praf de copt
150 ml frișcă lichidă
1 praf de sare
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu praful de copt, mixezi ouăle cu zahărul și cu sarea până ce zahărul se topește, apoi încorporezi, în ploaie, amestecul cu făină.
Separat, mixezi frișca împreună cu untul topit, cu coaja și cu zeama de lămâie, apoi combini și omogenizezi cele două compoziții, și continui să mixezi.
Pregătești 6 forme de miniguguluf sau o formă mare, o tapetezi, torni aluatul și dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Le servești decorate cu zahăr pudră.