Miniprăjituri cu cremă de ciocolată

miniprajituri jpg

O prăjitură preparată meșteșugit ascunde în ea un adevărat răsfăț al simțurilor.

Ingrediente

Pentru blat

100 g făină

4 ouă

100 g zahăr

2 linguri unt topit

2 linguri cacao

1 praf de sare

Pentru cremă

5 g gelatină

100 g ciocolată neagră

300 ml smântână lichidă, rece

1-2 lingurițe esență de rom

Pentru servit

nuci măcinate

Mod de preparare

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul până obții o textură cremoasă. Amesteci făina cu cacaua și cu sarea, apoi încorporezi, în ploaie, în ouă, torni untul și omogenizezi aluatul. Îl răstorni într-o tavă dreptunghiulară, în care ai întins hârtie de copt. Îl dai la cuptorul încins în prealabil și lași la copt aproximativ 20 de minute, apoi ții la răcit.

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Topești ciocolata pe baie de aburi și o lași la răcit. Bați 200 ml de smântână rece până obții o cremă, iar restul de smântână o amesteci cu ciocolata topită, apoi o combini cu smântâna bătută și cu gelatina. La final, adaugi romul și continui să mixezi, apoi dai deoparte.

Cu ajutorul inelului rotund de patiserie, decupezi 12 forme din aluat, întinzi pe șase dintre ele cremă de ciocolată, păstrezi și pentru decor, iar deasupra pui restul de blat decupat. Presari cu nuci măcinate peste ele și așezi deasupra, dacă vrei, câte o bomboană de ciocolată. Le ții la frigider peste noapte.