Minitarte cu alune și migdale

Vrei un desert savuros, cu care să impresionezi, iată o reţetă de minitarte cu alune și migdale.
Ingrediente
Pentru aluat:
1 cană făină
1 ou
4 linguri zahăr
150 g unt rece
1 praf de sare
Pentru umplutură
100 g alune pădure
100 g migdale
100 g unt
100 ml smântână grasă
2-3 linguri apă
200 g zahăr
Mod de preparare
Pentru început, așezi alunele și migdalele într-o tavă și le coci în cuptorul încins, aproximativ 15 minute. Le lași la răcit, apoi îndepărtezi cojile alunelor.
Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece, cu zahărul, cu oul și cu sarea. Frămânți un aluat omogen, îl înfășori în folie și îl dai la frigider, cel puțin 30 de minute. Îl scoți, îl întinzi cu sucitorul și îl așezi în patru forme de minitarte, tapetate inclusiv pe margini. Așezi peste ele hârtie de copt, boabe de orez și le dai la cuptorul încins până se rumenesc. Le scoți și le lași la răcit.
Pentru umplutură, pui zahărul într-o tigaie, amesteci, torni apa și ții pe foc până când se topește. Dai vasul de pe foc și adaugi untul și smântâna, omogenizezi și mai așezi tigaia pe foc amestecând până se îngroașă și devine auriu-maroniu.Dai deoparte, la răcit.
Așezi alunele și migdalele în formele coapte deminitarte, apoi torni caramelul deasupra. Dai la rece înainte de a servi.