Minitarte cu ciocolată
Minitartele cu ciocolată sunt deserturi elegante, perfecte pentru ocazii speciale sau momente în care vrei ceva rafinat.

Ingrediente
Pentru aluat
300 g biscuiți digestivi
125 g unt
Pentru umplutură
250 g zmeură
350 g ciocolată neagră
50 g nuci, coapte și zdrobite
3 linguri zahăr
50 g unt
120 g smântână, pentru frișcă
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi biscuiții, apoi îi amesteci cu untul. Omogenizezi și întinzi compoziția obținută, inclusiv pe margini, în trei tăvi de minitarte tapetate. Le dai la frigider.
Pentru umplutură, așezi pe foc smântâna cu untul, cu zahărul și cu ciocolata ruptă bucăți. Amesteci până se topește ciocolata și dai de pe foc, apoi încorporezi nucile.
Scoți minitartele de la frigider, așezi pe ele jumătate din cantitatea de zmeură, apoi torni ciocolata. Le dai la frigider peste noapte.
Servești minitartele decorate după preferință și cu restul de zmeură.