Minitarte cu ciocolată

Minitartele cu ciocolată sunt deserturi elegante, perfecte pentru ocazii speciale sau momente în care vrei ceva rafinat.

minitarte cu ciocolata jpg

Ingrediente

Pentru aluat

300 g biscuiți digestivi

125 g unt

Pentru umplutură

250 g zmeură

350 g ciocolată neagră

50 g nuci, coapte și zdrobite

3 linguri zahăr

50 g unt

120 g smântână, pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi biscuiții, apoi îi amesteci cu untul. Omogenizezi și întinzi compoziția obținută, inclusiv pe margini, în trei tăvi de minitarte tapetate. Le dai la frigider.

Pentru umplutură, așezi pe foc smântâna cu untul, cu zahărul și cu ciocolata ruptă bucăți. Amesteci până se topește ciocolata și dai de pe foc, apoi încorporezi nucile.

Scoți minitartele de la frigider, așezi pe ele jumătate din cantitatea de zmeură, apoi torni ciocolata. Le dai la frigider peste noapte.

Servești minitartele decorate după preferință și cu restul de zmeură.