Minitarte cu cremă
Sunt absolut delicioase! Dacă nu mă crezi, te provoc să le încerci şi să-mi scrii cum ţi-au ieşit.
Ingrediente Pentru aluat
- 450 g făină
- 1 praf de sare
- 150 g unt
- 1 linguriţă rasă îndulcitor
- 100 ml apă rece Pentru cremă
- scorţişoară, pentru ornat
- 6 gălbenuşuri
- 350 g frişcă
- 15 g amidon
- 100 g îndulcitor sau după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci într-un vas făina cu îndulcitorul şi cu sarea. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi frămânţi continuu. Torni, în fir subţire, apa rece şi când aluatul s-a legat îl dai la frigider, 1 oră, acoperit cu folie de plastic.
Pentru cremă, omogenizezi într-un vas amidonul cu o parte din frişcă. Adaugi îndulcitorul şi restul de frişcă şi mixezi până când se dizolvă. Separat, baţi gălbenuşurile bine şi le încorporezi în frişcă.
Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi în foaie groasă de aproximativ un centimetru, îl rulezi, îl tai bucăţi de
4 centimetri şi aplatizezi uşor în mijloc fiecare bucăţică de aluat. Le aşezi într-o tavă de brioşe şi le dai la frigider 5 minute, apoi le bagi la cuptorul încins 10 minute, le scoţi şi le umpli cu cremă. Le dai din nou la cuptor până se rumenesc, 25-30 de minute.
Le laşi la răcit şi le serveşti pudrate cu scorţişoară.