Minitarte cu gem de căpșuni

minitarte cu gem de capsuni jpg

Aceste minitarte sunt elegante şi savuroase. Un desert perfect pentru weekend şi nu numai.

Ingrediente

coajă de lămâie

1 cană făină

gem de căpșuni

1 ou

150 g zahăr

1 praf de sare

150 g unt rece

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece, cu zahărul, cu oul, coaja de lămâie și cu sarea. Frămânți un aluat omogen, îl înfășori în folie și îl dai la frigider, cel puțin 30 de minute. Îl scoți, îl întinzi cu sucitorul și îl așezi în forme de minitarte, tapetate, inclusiv pe margini. Le înțepi din loc în loc.

Așezi peste ele hârtie de copt, boabe de orez și le dai la cuptorul încins până se rumenesc. Le scoți și le lași la răcit.

Le umpli cu gem de căpșuni și le dai la rece înainte de a le servi, decorate cu frunze de mentă.