Minitarte cu lămâie

minitarte cu lamaie jpg

Prepară acest desert cu lămâie şi savurează-l până la ultima înghiţitură!

Ingrediente

Pentru blat:

100 g unt

300 g făină

2 ouă

50 g zahăr pudră

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

400 ml lapt

200 g unt

2 gălbenuşuri

2 linguri făină

2 lămâi

250 g zahăr

Mod de preparare

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina și cu praful de copt. Când capătă o consistenţă nisipoasă, încorporezi ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Pentru cremă, pui pe foc jumătate din cantitatea de lapte. Amesteci făina cu laptele rămas, adaugi gălbenuşurile, coaja de la o lămâie, zahărul şi omogenizezi. Când laptele de pe foc începe să clocotească, îl dai deoparte şi torni treptat laptele rece, apoi omogenizezi. Aşezi din nou pe foc şi amesteci până când se îngroașă crema, apoi o dai deoparte şi torni zeama de la lămâia rămasă. O laşi să se răcească şi o amesteci cu untul frecat spumă.

Împarţi aluatul în bucăţi egale, din care întinzi foi, pe care le aşezi în formele de minitarte tapetate. Le dai la cuptor până când se rumenesc, le laşi să se răcească şi scoţi din forme. Umpli minitartele cu cremă şi le decorezi cu felii de lămâie și frunze de mentă.