Minitarte cu prune
Minitartele cu prune sunt un desert de sezon foarte aromat, gustos și simplu de făcut.

Pentru aluat
1 foaie aluat foitaj
300 g prune tăiate felii subțiri
3 linguri zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 ou, pentru uns
1 lingură făină
zahăr pudră, opțional
Ingrediente
Presari făină pe blatul de lucru și întinzi puțin aluatul, dacă este nevoie, pentru a-l subția uniform. Îl tai în 8 cercuri egale. Le așezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Înțepi ușor centrul fiecărui cerc cu o furculiță, lăsând marginile intacte. Așezi câteva felii de prune în formă de evantai în centrul fiecărei tarte. Presari deasupra zahărul brun amestecat cu scorțișoară, ungi marginile aluatului cu ou bătut.
Coci tartele 18–20 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant, iar prunele caramelizate. Le lași să se răcorească 5 minute, apoi presari puțin zahăr pudră, dacă vrei. Le poți servi calde sau reci, simple sau cu înghețată de vanilie.