Minitarte cu vișine

Minitartele cu vișine sunt deserturi delicioase. Sunt ideale pentru vară, picnicuri sau platouri festive.

minitarte cu visine jpg

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

100 g unt rece

50 g zahăr pudră

1 ou

1 linguriță esență de vanilie

1 vârf de cuțit sare

Pentru umplutură

300 g vișine proaspete

100 g zahăr

1 lingură amidon de porumb

1 linguriță esență de migdale'

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina cu sarea și zahărul pudră. Tai untul rece bucăți mici și încorporezi în făină, omogenizând până obții un amestec nisipos. Adaugi oul și esența de vanilie, și frămânți ușor, până se formează un aluat elastic. Împachetezi aluatul în folie de plastic și îl lași la frigider 30 de minute.

Într-o cratiță mică, amesteci vișinele cu zahărul și cu amidonul de porumb. Gătești la foc mic, amestecând constant până se îngroașă și devine un sos dens, ușor gelatinos. Lași la răcit.

Întinzi aluatul pe o suprafață presărată cu făină și tai cercuri de dimensiune potrivită pentru formele de tartă. Așezi cercurile de aluat în forme și străpungi fundul fiecărei tarte cu o furculiță. Torni umplutura de vișine în fiecare formă, având grijă să o distribui uniform.

Coci tartele 25–30 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant.