Negresă cu banană și căpșuni

negresa cu banane si capsuni jpg

Îţi propunem o reţetă cu care să-ţi îndulceşti apropiaţii la sfârşitul săptămânii și nu numai.

Ingrediente

Pentru blat:

2 banane coapte

¼ cană nuci tocate

2 ouă mari

½ cană cacao

½ linguriță praf de copt

¼ linguriță sare

1 linguriță extract de vanilie

Pentru glazură:

120 g ciocolată neagră

½ cană smântână lichidă

½ linguriță extract de vanilie

¼ linguriță sare căpșuni și mentă, pentru ornat

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul și ungi o tavă rotundă cu puțin ulei. Pisezi bine bananele cu o furculiță, adaugi ouăle, pudra de cacao, praful de copt, sarea, extractul de vanilie și amesteci bine până când compoziția este omogenă și cremoasă. Încorporezi în ea nucile tocate, amestecând ușor și torni compoziția în tavă, uniformizând-o cu o spatulă.

Dai tava la cuptor 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii, apoi lași să se răcească în tavă câteva minute.

Între timp, pregătești glazura: pui ciocolata tăiată într-un castron mare, iar într-un vas mai mic încălzești smântâna lichidă până când începe să fiarbă, apoi o torni peste ciocolată. Adaugi extractul de vanilie, sarea și amesteci până când ciocolata se topește complet și compoziția devine omogenă și lucioasă. Lași glazura să se răcească la temperatura camerei, câteva minute, până când începe să se îngroașe.

Torni glazura peste blatul de negresă, o uniformizezi cu o spatulă și o lași să se răcească și să se întărească 30 de minute înainte de servire. Ornezi cu căpșuni și mentă proaspătă.