Negresă cu brânză și cireșe

negresa cu branza si cirese jpg

O reţetă adaptată pentru sezonul de vară, mai ales că putem găsi din plin cireşe şi alte fructe preferate.

Ingrediente

Pentru blat:

100 g făină

1 lingură cacao

125 g unt

3 ouă

200 g ciocolată neagră

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g cremă de brânză

2 ouă

4 linguri zahăr

1 linguriță vanilie

1 praf de sare

Pentru sosul de cireșe:

2 linguri zeamă de lămâie

350 g cireșe spălate, fără sâmburi

100 g zahăr

2 linguri amidon

1 linguriță vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru aluat, așezi la baie de aburi ciocolata ruptă împreună cu untul tăiat și amesteci până se topește complet, apoi dai deoparte.

Combini făina cu cacaua și cu sarea și le treci prin sită. Încorporezi în ciocolata călduță zahărul, omogenizezi, adaugi ouăle, unul câte unul, vanilia, amesteci și, cu mișcări ușoare, adaugi, în ploaie, amestecul cu făină.

Separat, pui în crema de brânză ouăle, unul câte unul, vanilia, sarea și omogenizezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară, întinzi în ea o parte din aluat, apoi crema de brânză și deasupra restul de aluat, netezești și dai tava la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 30 de minute.

Între timp, prepari sosul de cireșe. Amesteci cireșele cu zahărul, apoi le pui la fiert cu zeama lăsată de fructe. Separat, combini amidonul cu sarea, zeama de lămâie și cu vanilia și le torni peste cireșe. Ții pe foc până când se îngroașă sosul, amestecând continuu, apoi îl lași să se răcească bine.

Servești negresa după ce s-a răcit, tăiată în pătrățele și decorată cu sos și cu cireșe.