Negresă cu cafea
N-ai cum să nu adori acest desert deosebit. Negresa este printre cele mai populare prăjituri, iar în varianta aromatizată cu cafea devine un real regal culinar. Unde mai pui că este şi de post, numai bună de savurat în aceste zile.
Ingrediente Negresă cu cafea
- 500 g făină
- 300 g zahăr brun
- 50 g cacao
- 250 ml cafea fiartă
- 100 ml ulei
- bicarbonat de sodiu
- jumătate de lămâie
- sare
Mod de preparare Negresă cu cafea
Într-un castron, pune făina, zahărul brun, un praf de sare, amestecă bine, apoi adaugă şi cacao.
Separat, stoarce lămâia şi stinge o lingură de bicarbonat într-o lingură de zeamă. Prepară cafeaua şi las-o la răcit. Când este rece, toarnă peste amestecul de făină, pune şi uleiul, precum şi bicarbonatul stins. Amestecă foarte bine până când compoziţia devine omogenă.
Foloseşte o tavă de cuptor pe care vei aseza o hârtie de copt. Toarnă blatul de negresă, netezeşte-o şi bagă la cuptor pentru 35-40 de minute.
Fă testul cu scobitoarea pentru a te asigura că negresa e coaptă bine la interior. Se lasă la răcit, se taie şi se serveşte simplă, cu scorţişoară sau zahăr pudră.
Poftă bună!