Negresă cu dovleac

negrresa ci dovleeac jpg

Această prăjitură este delicioasă şi uşor de preparat.

Ingrediente

1 kg dovleac plăcintar

½ linguriță scorțișoară

4 linguri zahăr pudră

Pentru aluat:

150 g făină

170 g unt topit

6 ouă

100 g ciocolată amăruie

½ linguriță praf de copt

50 ml lapte

1 praf de sare

2 linguri cacao

1 cană zahăr

esență de rom, după gust

Mod de preparare

Pentru umplutură, tai dovleacul felii și îl coci până ce devine cremos, îl scoți, îl lași la răcorit și îl mixezi cu zahărul pudră, apoi adaugi scorțișoara.Pentru aluatul de negresă, combini într-un vas laptele cu untul, cacaua și ciocolata rasă. Ții pe foc, amestecând continuu până se topesc ingredientele, apoi stingi focul și lași la răcit.

Amesteci sarea cu făina și cu praful de copt. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă cu zahărul. Încorporezi în ciocolata topită și răcită gălbenușurile, unul câte unul, esența de rom și albușurile bătute, adaugi, în ploaie, făina și omogenizezi aluatul.

Întinzi hârtie de copt într-o tavă, apoi răstorni jumătate din aluatul de negresă și îl nivelezi. Întinzi peste el compoziția cremoasă cu dovleac, apoi, din loc în loc, restul de aluat de negresă și amesteci puțin cu o spatulă cât să se combine cele două creme la suprafață.

Dai tava la cuptorul încins până ce trece testul cu scobitoarea.