Negresă cu ganache de ciocolată

O combinație irezistibilă de texturi și arome, pe placul tuturor iubitorilor de ciocolată. Un desert delicios.

negresa cu ganache de ciocolata jpg

Ingrediente

200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)

150 g unt

150 g zahăr brun

2 ouă

100 g făină

30 g cacao

1 linguriță extract de vanilie

sare

Pentru ganache

100 g ciocolată neagră

100 ml smântână lichidă pentru frișcă (30% grăsime)

inimioare din zahăr, pentru decor

Mod de preparare

Topești ciocolata cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize de câte 20 de secunde). Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până devin pufoase. Adaugi vanilia și sarea și încorporezi ciocolata topită în compoziția de ouă.

Cerni făina și cacaua, apoi le încorporezi, treptat, cu o spatulă, fără să amesteci prea mult.

Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 25 de minute. Negresa trebuie să fie ușor moale la interior. Lași să se răcească complet.

Pregătești ganache-ul: încălzești smântâna lichidă până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi o torni peste ciocolata mărunțită. Amesteci până obții o cremă fină. Pui ganache-ul peste negresă, presari inimioarele din zahăr și dai la frigider 15-20 de minute, să se întărească ușor. Tai după bunul plac.