Negresă cu zmeură şi cremă de brânză

1 negresa cu crema de branza si zmeura jpg jpeg

Dacă te-ai plictisit de reţeta clasică de negresă îţi recomandăm această reţetă delicioasă de negresă cu zmeură şi cremă de brânză.

Blatul pufos şi gustul intens de ciocolată şi zmeură, alături de crema de brânză transformă această reţetă într-un deliciu.

Negresă cu zmeură şi cremă de brânză - ingrediente necesare:

- 125 de grame de unt nesărat tăiat cubuleţe - 150 de grame de ciocolată neagră - 250 de grame de zahăr brun - o linguriţă de extract de vanilie - două ouă mari - 90 de grame de făină - o lingură de pudră de cacao - un praf de sare

- 175 de grame de cremă de brânză

- 80 de grame de zahăr

- o linguriţă de extract de vanilie

- un ou mare

- 100 de grame de zmeură

Negresă cu zmeură şi cremă de brânză - mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius, iar apoi unge şi tapetează cu hârtie de copt tava în care vei coace negresele.

Combină untul şi ciocolata într-un bol rezistent la căldură, iar apoi pune-l deasupra unei cratiţe cu apă clocotită şi amestecă până când se topesc ingredientele.

Ulterior, adaugă zahărul şi extractul de vanilie şi amestecă bine. Adaugă ouăle, unul câte unul, făina, pudra de cacao şi sarea, amestecând uşor.

Toarnă aluatul în tava pregătită şi întinde-l bine cu o spatulă.

Pentru a pregăti crema de brânză trebuie să amesteci crema de brânză cu zahăr, extract de vanilie şi ou. Amestecă totul bine, iar apoi adaugă amestecul peste negresă şi foloseşte un beţişor pentru a le combina la suprafaţă.

Adaugă zmeura, împingând-o uşor în aluat.

Lasă totul la cutptor 30 de minute sau până când negresa se încheavă. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească complet.

Poftă bună!

Sursa foto: caietulcuretete.com

caietulcuretete.com