Nuci cu cremă de caramel
Nucile cu cremă de caramel sunt un desert de casă adorat, ideal pentru momentele de răsfăț dulce.
Ingrediente
300 g făină
200 g unt, la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
sare
1/2 linguriță praf de copt
Pentru umplutură
1 conservă lapte condensat (400 g)
50 g unt
nuci mărunțite
Mod de preparare
Bați untul și zahărul pudră până obții o cremă fină și pufoasă. Adaugi ouăle și extractul de vanilie, și amesteci bine. Separat, cerni făina împreună cu praful de copt și sarea, adaugi, treptat, amestecul obținut peste compoziția de unt și ouă. Frămânți ușor aluatul până obții o consistență netedă.
Preîncălzești o formă specială pentru fursecuri în formă de nuci, împarți aluatul în bile de aproximativ 2 cm diametrul și le așezi în formele de nuci.
Coci cojile de nuci în forma încinsă până devin aurii. Repeți până termini aluatul, având grijă să lași cojile să se răcească complet înainte de umplere.
Amesteci laptele condensat caramelizat cu untul la temperatura camerei până obții o cremă fină. Adaugi bucățele de nucă mărunțită, umpli fiecare jumătate cu cremă, apoi unești câte două jumătăți.