Pâinici

Ingrediente: 500 g făină de bună calitate, 10g drojdie de, bere, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă sare, 70g seminţe de dovleac, 10g migdale feliate, 1 lingură zahăr, 50ml lapte, 200ml apă, 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, două linguri de făină şi două de lapte până obţii un aluat pe, care îl laşi la loc cald circa două ore ca să crească. Aşezi făina, sarea, uleiul, laptele şi zahărul într-un, castron mare, adaugi maiaua dospită şi începi să frămânţi până se obţine un aluat uniform şi elastic. Adaugi din când în când apă călduţă, pentru a frământa bine aluatul.
Laşi aluatul să se odihnească 5 minute, pui seminţele de dovleac şi frămânţi puţin. Modelezi două suluri din aluat pe care le împleteşti, dând forma unei pâini împletite pe care o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. O laşi să dospească până îşi dublează volumul.
Presari pâinea cu migdalele feliate şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute până se rumeneşte frumos. După ce se răceşte presari zahăr pudră.