Pandişpan cu cremă de brânză şi căpşuni

pandispan capsuni jpeg

Îţi propunem un pandişpan delicios pe care să îl pregăteşti ori de câte ori ai poftă de ceva dulce şi delicios. Poţi pregăti această prăjitură cu tot felul de fructe, chiar şi din conservă sau congelate.

Ingrediente pentru pandişpan cu cremă de brânză şi căpşune

2 căni căpşuni, spălate şi tăiate în jumătăţi sau sferturi 2 linguri zahăr + 2 căni şi jumătate 1 cană unt, la temperatura camerei 250 g brânză de vaci 6 ouă o linguriţă şi jumătate esenţă de vanilie 3 căni făină un praf de sare

Mod de preparare

Taie căpşunile şi pune-le într-un vas împreună cu două linguri de zahăr.

Încinge cuptorul. Unge cu unt şi făină o tavă rotundă şi dă deoparte. Mixează untul şi brânza de vaci la viteza medie a mixerului. Adaugă în ploaie zahărul până când s-a omogenizat compoziţia. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând. Varsă şi esenţa de vanilie, amestecând.

Separat, într-un bol, amestecă făina şi sarea. Fără a folosi mixerul, adaugă făina în crema de brânză. Dacă amesteci cu mixerul e foarte posibil să obţii un aluat dur, prea tare, aşa că e mai bine să amesteci cu mâna. Încorporează apoi, cu grijă, căpşunile şi sucul lăsat.

Toarnă aluatul de pandispan în tavă şi lasă la copt timp de aproape o oră şi 45 de minute la flacără medie sau până când trece testul scobitorii. Odată, scos din cuptor lasă acest pandişpan cu cremă de brânză şi căpşuni cinci minute în tavă, apoi o scoţi. Serveşte când s-a mai răcit.

Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu struguri

Prajitura pufoasa cu struguri

sursa: peachandhumble.com