Pandișpan cu mure
Pandișpanul cu mure este un desert pufos, clasic de vară.

Ingrediente
200 g mure
300 g făină
150 g iaurt grecesc
6 ouă
6 linguri zahăr
100 g unt
coaja de la 1 lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie
1 pliculeț praf de copt
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Speli murele și le lași deoparte.
Pentru pandișpan, separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu sarea și cu zeama de lămâie. Adaugi, în ploaie, zahărul și mixezi până obții o bezea lucioasă. Amesteci gălbenușurile cu untul topit, iaurtul și coaja de lămâie și omogenizezi. Cu o spatulă, încorporezi ușor gălbenușurile în albușuri, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi cu mișcări de jos în sus.
Răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată, netezești și așezi murele. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.