Pandișpan cu portocale

pandispan cu portocale jpg

Acest pandişpan devine un deliciu datorită aromei de portocale pe care o vei simţi în fiecare felie.

Ingrediente

150 ml suc de portocale

350 g făină

1 cană zahăr

1 linguriță bicarbonat

1 praf de sare

4 linguri ulei

3 linguri zeamă de lămâie

1 pliculeț zahăr vanilat

2 portocale, pentru ornat

mentă, pentru decor

Mod de preparare

Razi coaja de la cele două portocale și le feliezi. Amesteci într-un bol făina cu praful de sare. Separat, stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie, torni sucul de portocale proaspăt stors, adaugi zahărul, uleiul, vanilia, coajă rasă de portocale, păstrezi din ea și pentru decor, apoi omogenizezi până se topește zahărul.

Încorporezi, în ploaie, făina și amesteci până când se omogenizează ingredientele. Tapetezi tava și cu o lingură torni aluatul, apoi o dai la cuptorul încins și o ții până trece testul cu scobitoarea. Lași la răcorit. Presari coaja rasă și ornezi cu felii de portocale și mentă.