Pandişpan cu portocale
Banalul pandişpan devine un deliciu decadent datorită aromei de portocale pe care o vei simţi în fiecare felie. Culoarea vibrantă a acestui desert se va potrivi de minune meselor festive.
Ingrediente pentru pandişpan cu portocale
Mod de preparare pandişpan cu portocale:
Separă albuşurile şi pune-le într-un bol şi lasă-le la temperatura camerei pentru 30 de minute. Cerne făina şi 100 gr de zahăr şi lasă-le deoparte. Adaugă oţetul, sarea, esenţele de vanilie şi migdale peste albuşuri şi mixează-le până se întăresc. Peste albuşuri, pune restul de zahăr treptat şi continuă să mixezi până când compoziţia devine lucioasă şi fermă. Acum adaugă făina treptat amestecând cu o spatulă de sus în jos.
Tapetează o tavă cu unt şi făină şi toarnă jumătate din compoziţie. Peste cealaltă jumătate adaugă coaja şi esenţa de portocală şi coloranţii alimentari şi toarn-o peste cealaltă compoziţie. Cu un cuţit îmbină superficial cele două compoziţii astfel încât să obţii un mozaic.
Dă totul la cuptor la 190 de grade celsius pentru 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lasă pandişpanul să se răcească cel puţin o ora înainte să-l serveşti.