Panna cotta cu jeleu de cătină

Desert savuros, pe care îl poţi face ori de câte ori vrei ceva dulce şi uşor de preparat: panna cotta cu jeleu de cătină .
Ingrediente
Pentru jeleul de cătină:
200 g cătină, spălată și uscată
100 ml apă rece
14 g gelatină boabe de cătină, pentru decor
Pentru panna cotta:
500 ml frișcă lichidă
50 ml lapte rece
50 g zahăr
14 g gelatină
1 esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru panna cotta, pui gelatina la hidratat în laptele rece. Separat, torni într-un vas frișca, așezi vasul pe foc, adaugi zahărul, amesteci continuu și o ții pe foc aproximativ 3 minute după ce începe să fiarbă, apoi o dai deoparte și pui esența de vanilie. O lași să se răcorească puțin și încorporezi gelatina. Torni panna cotta în pahare, le ții să se răcească, apoi le dai la frigider.
Pentru jeleul de cătină, pui gelatina la hidratat în apa rece. Mixezi cătina, apoi o strecori, presezi bine ca să se stoarcă tot sucul, apoi încorporezi gelatina și amesteci. Scoți paharele cu panna cotta de la frigider, torni în fiecare jeleu, decorezi cu cătină, apoi le dai din nou la rece până în momentul servirii.