Panna cotta cu jeleu de portocale

panna cota de portocale jpg

Un desert savuros pe care îl poţi face ori de câte ori vrei ceva uşor de preparat.

Ingrediente

250 ml lapte de cocos

2 linguri miere

1 linguriță agar-agar pudră (gelatină vegetală)

1 pliculeț zahăr vanilat

½ linguriță coajă de portocală

Pentru jeleu:

1 lingură miere

½ linguriță agar-agar

50 ml apă

150 ml suc de portocale, proaspăt stors

Mod de preparare

Dizolvi praful de agar-agar în 2-3 lingurițe de lapte, încălzești ușor laptele rămas, adaugi 2 linguri de miere, amesteci, torni agar-agarul dizolvat și dai de pe foc, apoi încorporezi vanilia și coaja de portocală.

Răstorni din compoziție în 2-3 pahare curate și le dai la rece.

Între timp, prepari jeleul. Așezi pe foc o crăticioară cu apa și cu agar-agarul, aduci amestecul la punctul de fierbere și dai deoparte. Lași la răcit, apoi torni sucul de fructe și mierea și amesteci.

Scoți panna cotta de la frigider și torni în fiecare pahar jeleu, apoi le dai din nou la rece și le poți servi după 30-35 de minute.