Panna cotta cu rubarbă

Dacă preferi să savurezi un desert, dar fără a fi mare fan al dulciurilor, poți încerca acestă variantă răcoritoare și ușor de preparat.
Ingrediente
600 ml smântână dulce pentru gătit
10 g gelatină
4 linguri zahăr
1 pliculeț zahăr vanilat
Pentru topping
300 g tije de rubarbă
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
Mod de preparare
Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Separat, într-un vas, torni smântâna, adaugi zahărul tos și pe cel vanilat și îl așezi pe foc, amestecând continuu până când atinge punctul de fierbere, apoi îl dai deoparte. După 3-4 minute, adaugi gelatina și bați bine cu telul până se încorporează ingredientele.
Pregătești 3-4 pahare, torni în ele compoziția obținută și le dai la frigider cel puțin 4 ore.
Între timp, prepari rubarba: o tai și o pui într-o tigaie cu zahărul și cu apa, amesteci și o ții până se îngroașă, o dai deoparte și o lași să se răcească.
Scoți paharele cu panna cotta de la frigider, așezi deasupra rubarba și le dai din nou la rece până în momentul servirii.