Panna cotta cu sos de căpșuni
Plăcere pură în fiecare linguriţă! Fin şi mătăsos, acest desert este tot ceea ce ai nevoie când îţi doreşti un dulce special.
Ingrediente
600 ml smântână dulce, pentru frișcă
4 linguri zahăr
1 esență de vanilie
10 g gelatină
1 linguriță coajă de lămâie
Pentru jeleul de căpșuni:
300 g căpșuni
1 lingură amidon
3 linguri zahăr
150 ml apă
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pentru panna cotta, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Într-o cratiță, torni smântâna, apoi o așezi pe foc și amesteci din când în când. Adaugi zahărul, vanilia și coaja de lămâie, iar când începe să clocotească, dai deoparte. Lași să se răcorească puțin, apoi încorporezi gelatina și omogenizezi. Răstorni amestecul obținut în forme speciale, pe care le dai la frigider aproximativ patru ore.
Pentru jeleu, speli căpșunile, le îndepărtezi codițele, le mixezi și le așezi pe foc împreună cu apa, zahărul și cu zeama de lămâie. Lași să fiarbă câteva minute și încorporezi amidonul. Amesteci până se îngroașă, iei de pe foc și lași la răcit.
Servești panna cotta stropită cu sos și cu căpșuni.