«Papanaşi» cu lingura

Ingrediente: 500 ml lapte, 4 linguri zahăr, 2 linguri margarină, la pachet, 6 ouă, 3 pliculeţe zahăr vanilat, 1 esenţă de vanilie, smântână, dulceaţă, ulei pentru prăjit, 250 g făină
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Pui pe foc mic laptele cu margarina, zahărul, esenţa şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Laşi pe foc până când zahărul şi margarina s-au topit. Adaugi făina, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe, şi iei vasul de pe foc. Laşi să se răcorească puţin compoziţia şi adaugi ouăle unul câte unul, până se încorporează.
Iei cu linguriţa înmuiată în apă din compoziţie şi prăjeşti „pa panaşii” în baie de ulei încins. Îi serveşti cu smântână, în care adaugi două pliculeţe de zahăr vanilat pentru aromă, şi cu dulceaţă, după preferinţă.
Denisa, Craiova