Pască cu smântână

Delicată, cremoasă și puțin diferită de varianta cu brânză, pasca cu smântână e o alegere rafinată.

pasca cu smantana jpg

Ingrediente

400 g făină

300 g unt moale

150 g zahăr

3 gălbenușuri

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 pliculeț zahăr vanilat

1 praf de sare

Pentru umplutură

800 g smântână grasă

8 ouă

6 linguri făină

4 linguri griș

150 g zahăr

50 g stafide

1/2 linguriță esență de vanilie

1 praf de sare

1 gălbenuș bătut cu 1 lingură de lapte, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu untul, adaugi, pe rând, restul ingredientelor și frămânți un aluat moale și omogen. Îl întinzi într-o tavă rotundă și tapetată, inclusiv pe margini, lăsând mijlocul gol, ca un castron.

Pentru umplutură, separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu zahărul până obții o cremă, adaugi smântâna, esența și bați încontinuu, omogenizezi și încorporezi pe rând, lingură cu lingură, făina și grișul. Bați albușurile spumă cu sarea și le încorporezi în amestec. Omogenizezi, adaugi stafidele și o răstorni în tavă, peste aluat.

Dai pasca la cuptorul încins în prealabil și o ții până când se rumenește uniform și aluatul este copt.