Paste în cuib de bezea

Noodle Pudding with Curd jpeg

Eşti mereu pe fugă şi vrei să prepari repede şi uşor un desert foarte bun? Nimic mai simplu! Reţeta de paste în cuib de bezea este exact ce-ţi trebuie.

Grad de dificultate: mediu

Porţii: 4

Ingrediente

Pentru blat

400 g paste (tagliatelle) 400 g brânză proaspătă de vaci (bine scursă) 3 ouă 3 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 150 g unt 1 borcan compot de caise sare

Pentru bezea

3 albuşuri

1 vârf de sare

3 linguri de zahăr pudră

Preparare

Fierbi pastele al dente în apă cu un praf de sare, le scurgi, le clăteşti şi le aşezi într-un castron mare. Separat, mixezi brânza cu 6 gălbenuşuri, 8 linguri de zahăr, zahărul vanilat şi 100 g de unt. Amesteci compoziţia de brânză cu pastele. Adaugi caisele din compot, scurse de zeamă, tăiate bucăţele şi 2-3 linguri de zeamă de compot.

La final, adaugi uşor albuşurile bătute spumă tare, torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu restul de unt şi o coci, la foc potrivit, circa 40 de minute. Între timp, mixezi cele 3 albuşuri cu sare şi zahărul pudră până se obţine o compoziţie de bezea. Scoţi budinca din cuptor, aşezi cu lingura bezeaua deasupra şi o reintroduci în cuptor la temperatură medie până se rumeneşte bezeaua.