«Pătrăţele» cu fructe confiate

1365076235 3115patratele jpeg

Ingrediente: 250 g făină, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 250 g amestec de fructe exotice deshidratate, 100 g stafide aurii, 50 g alune de pădure prăjite, 50 g migdale prăjite, 50 g cireşe confiate, 50 g caise uscate, 1 portocală, 1 esenţă de rom, 1 lămâie, 200 g unt, 200 g zahăr, 4 ouă

Mod de preparare:Numar portii: 10 Timp de preparare: 1h 50 min Dificultate: mica

Aşezi fructele deshidratate într-un castron, torni peste ele apă şi esenţa de rom şi le laşi să se hidrateze circa 20 de minute, apoi le scurgi şi le tai cubuleţe. Aşezi alunele şi migdalele într-o tavă şi le rumeneşti câteva minute în cuptor, având grijă să nu se ardă, apoi le zdrobeşti.

Separat, mixezi zahărul cu untul, adaugi ouăle, pe rând, pui coaja de lămâie, coaja şi zeamă de portocală, iar la final adaugi făina cernută cu praful de copt şi cu praful de sare. Când aluatul este omogen, adaugi fructele tăiate, apoi alunele, migdalele şi stafidele. Amesteci cu o lingură de lemn, apoi torni compoziţia într-o formă tapetată cu folie de copt şi o introduci în cuptorul bine încins. Sub tavă, în cuptor, aşezi o tavă cu apă, care va face ca prăjitura să nu se usuce prea tare în timpul coptului, care va dura circa o oră şi 30 de minute.