«Pătrăţele» cu nucă

1366026188 6746patratele 20cu 20nuca jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 6 albuşuri, 300 g nucă, 6 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 1 cană zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet unt, 1 portocală, 1/2 borcan dulceaţă de vişine

Penttru decor: 500 ml Hulala, ananas din compot, kiwi

Pentru sirop: 500 ml apă, 10 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:Numar porţii: 10 Timp de preparare: 2h Dificultate: mică

Pentru blat, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul, apoi adaugi nuca măcinată foarte fin şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi compoziţia în trei. Torni o parte din compoziţie într-o formă de 28x30 cm unsă şi tapetată şi coci circa 15-20 de minute. Procedezi la fel şi cu celelalte două părţi de aluat. Le laşi să se răcească.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi le pui la fiert la bain-marie. Laşi pe foc până se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent. Laşi să se răcească 10 minute, după care adaugi un tul frecat, zahărul vanilat şi amesteci continuu până crema este omogenă. Cureţi portocala de coajă şi feliile de pieliţe. Le tai cubuleţe şi le amesteci uşor în cremă.

Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţa de rom şi-l dai la răcit. Ungi primul blat în siropat cu jumătate din cremă, aşezi al doilea blat însiropat, întinzi restul cremei, deasupra ungi cu dulceaţă şi acoperi cu ultimul blat însiropat. Decorezi prăjitura cu frişcă şi o dai la rece pentru câteva ore. O tai bucăţi şi pe fiecare o ornezi cu ananas, kiwi şi portocale, ca în imagine sau după inspiraţie.