Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșuni

pavlova cu capsuni jpg

Iată o reţetă de pavlova cu cremă de ciocolată și căpșuni, pentru momentele de răsfăţ.

Ingrediente

Pentru blaturi

4 albușuri

100 g zahăr

100 g zahăr pudră

100 g nuci măcinate

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru cremă

400 g ciocolată neagră

60 g unt

400 ml smântână lichidă

200 g căpșuni, pentru decor

Mod de preparare

Pentru blaturi, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, cele două tipuri de zahăr. Continui să mixezi până când obții o cremă densă. Încorporezi zeama de lămâie și nucile, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt trei cercuri de 15 cm fiecare și întinzi pe fiecare bezeaua. Le pui pe o tavă de cuptor și le coci, la cuptorul încins, două ore. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. Le lași la răcit, cu ușa cuptorului întredeschisă.

Pentru cremă, așezi pe baie de aburi un vas, torni smântâna, iar când începe să fiarbă, dai de pe foc și pui ciocolata. Amesteci până se topește, încorporezi untul și o lași la răcit.

După ce s-au răcit blaturile, le așezi pe platou și le umpli cu crema de ciocolată. Peste ultimul blat, întinzi ciocolata rămasă și-l decorezi cu căpșuni.