Pavlova cu fructe
Pavlova este un desert rafinat și elegant care constă într-o bază de bezea crocantă la exterior și moale la interior, acoperită cu frișcă și fructe proaspete.
Ingrediente
Pentru blat
4 albușuri
100 g zahăr
100 g zahăr pudră
100 g nuci măcinate
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă
400 ml smântână dulce pentru frișcă
200 g căpșuni, pentru decor
3-4 caise tăiate
ciocolată neagră rasă
Mod de preparare
Pentru blat, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, cele două tipuri de zahăr. Continui să mixezi până când obții o compoziție lucioasă și densă. Încorporezi zeama de lămâie și nucile, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt un cerc și întinzi pe el bezeaua. O așezi pe o tavă de cuptor și o coci 2 ore la foc mediu. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. Lași blatul la răcit, cu ușa cuptorului întredeschisă. Pentru cremă, bați smântâna rece până devine fermă.
După ce s-a răcit blatul, întinzi peste el cu poșul frișca și așezi deasupra feliuțe de căpșuni și de caise. Decorezi prăjitura cu ciocolată neagră rasă.