Pavlova cu kiwi şi căpşuni

2 kiwi pavlova su 1087023 x jpg jpeg

Această prăjitură a fost creată în cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova în timpul unui turneu susţinut în Australia şi Noua Zeelandă. Bezeaua delicată şi frişca uşoara acompaniată de fructe proaspete amintesc cu succes de faimoasa rusoaică.

Ingrediente pentru pavlova cu kiwi şi căpşuni:

Mod de preparare pavlova cu kiwi şi căpşune:

Încălzeşte cuptorul la 120 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi las-o deoparte. Bate albuşurile spumă cu un mixer şi adaugă treptat zahărul, apoi oţetul şi amidonul de cartofi cernut în prealabil, pâna când obţii o bezea fermă şi lucioasă. Toarnă bezeaua pe mijlocul tăvii încercând să formezi un cerc şi las-o la cuptor  pentru o oră şi jumătate sau pâna când devine crocanta la exterior.

Opreşte cuptorul şi lasă bezeaua să se răcească fără a o scoate incă.

Bate frişca şi toarn-o peste bezeaua răcită. Ornează cu fructe proaspete şi serveşte!