Pavlova cu sos de afine
Pavlova cu sos de afine este un desert spectaculos, cu o bază crocantă de bezea, interior moale și pufos și un sos delicios de afine.
Ingrediente
Pentru bezea:
4 albușuri
75 g nuci mărunțite
zeama de la 1/2 lămâie
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
Pentru sosul de afine:
350 g afine spălate
2 lingurițe amidon
150 g zahăr afine, pentru decor
Mod de preparare
Pentru bezea, bați spumă albușurile cu cele două tipuri de zahăr adăugate în ploaie. Mixezi până când obții o compoziție tare și lucioasă. Încorporezi zeama de lămâie și nucile și continui să amesteci.
Întinzi hârtie de copt pe o tavă de aragaz și trasezi cu creionul 2 cercuri de 20 cm pe ea și, cu poșul, așezi pe fiecare cerc bezea. Coci blaturile 2 ore și nu deschizi deloc ușa de la cuptor în acest timp. Le lași la răcit cu ușa cuptorului întredeschisă.
Pentru sos, pui afinele într-o crăticioară pe foc, cu zahărul și cu puțină apă. Fierbi până când obții o compoziție ca o dulceață ușor lichidă. Dizolvi amidonul în puțină apă și îl încorporezi în sos. Amesteci bine până când se îngroașă. Lași să se răcească bine.
Așezi pe un platou un blat de bezea, torni sos de afine, pui celălat blat, torni sos și decorezi cu afine.