Pepene galben cu perle de tapioca

Pepenele galben cu perle de tapioca este un desert răcoritor și exotic.

pepene galben cu perle de tapioca jpg

Ingrediente

1 pepene galben

1/2 cană tapioca

1/2 cană apă

3 căni lapte

2 linguri zahăr

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, hidratezi tapioca până când absoarbe toată apa, aproximativ o oră și jumătate.

Combini laptele cu zahărul, adaugi tapioca, răstorni amestecul într-o crăticioară și îl așezi pe foc. Amesteci continuu și lași la fiert până când tapioca devine translucidă, apoi o lași la răcit.

Tai pepenele în două, îi scoți sâmburii pe care îi arunci. Cu o lingură, scoți și o parte din miez, îl mixezi și îl încorporezi în tapioca, apoi răstorni tot amestecul în cele două bucăți de pepene galben pe care le dai la rece.

Servești decorat cu frunzulițe de mentă.