Pere caramelizate cu sos de vanilie

1 pere cu sos de vanilie jpg jpeg

Gustul perelor bine coapte, combinat cu zahărul caramelizat şi cu sosul de vanilie va fi un adevărat regal culinar, cu care în mod sigur îi vei surprinde pe cei dragi. Dacă eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit, iată recomandarea noastră: pere caramelizate cu sos de vanilie!

Ingrediente pentru Pere caramelizate cu sos de vanilie

  • 2 pere
  • păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr (brun)
  • 1 grepfruit

Mod de preparare Pere caramelizate cu sos de vanilie

Stoarce grepfruit-ul şi amestecă-l cu zahărul şi o cană cu apă. Pune totul pe foc şi când dă în clocot, adaugă păstaia de vanilie tăiată pe lungime. Când amestecul se transformă în sirop, se ia de pe foc.

Perele se curăţă de coajă şi se taie în două, pe lung. Scoate seminţele şi adaugă-le în siropul obţinut. Pune la foc şi fierbe 15 minute, când când se înmoaie fructul. 

Scoate-le din sirop, dar mai ţine pe foc amestecul, în clocot, cât să se îngroase. Când siropul este gros, adaugă-l peste pere. Serveşte cu îngheţată.

Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg