Plăcintă aromată

O prăjitură cremoasă şi rapidă, mai ales că multe din ingrediente sunt la îndemână. Ca să poti face o astfel de placinta aromata e musai să încerci să prepari această reteta.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 50 g stafide, 2 ouă, 100 ml lapte, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură: 300 g brânză, 100 g smântână, 2 linguri unt, 150 g zahăr, 4 ouă, 2 linguri făină, 1 esenţă vanilie, coaja de la o lămâie, 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 35min Dificultate: medie
Amesteci toate ingredientele, fără cacao şi fără stafide, şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl împarţi în jumătate. Într-o parte pui cacaua şi frămânţi, iar în cealaltă stafidele şi zahărul vanilat, frământând bine.
Amesteci brânza cu smântâna, gălbenuşurile, untul, făina, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, zahărul şi albuşurile bătute spumă. Întinzi aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată, torni crema de brânză şi acoperi cu aluatul de placinta cu stafide. Dai plăcinta aromata la cuptor pentru 45 de minute. Când este gata placinta aromata, o presari cu zahăr pudră.