Plăcintă cu ananas

placinta cu ananas jpg

Îţi place gustul deosebit al ananasului? Trebuie să încerci o reţetă simplă de plăcintă, care se prepară destul de uşor.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj 1 ou

2 conserve ananas rondele

Pentru cremă:

500 ml lapte

100 g zahăr

4 gălbenușuri

40 g zahăr vanilat

40 g amidon

1 praf de sare

Mod de preparare

Decongelezi aluatul conform instrucțiunilor de pe pachet și-l împarți în pătrate egale pe care le așezi în tăvi cu hârtie de copt, lăsând spații între ele. Le ungi, apoi, cu oul bătut și așezi deasupra câte o felie de ananas bine scursă. Dai la cuptor până se rumenesc. Lași deoparte să se răcească.

Între timp, prepari crema de vanilie. Amesteci bine gălbenușurile cu amidonul, zahărul și sarea, pui laptele pe foc și, după ce s-a încălzit puțin, încorporezi gălbenușurile. După ce s-a îngroșat, pui zahărul vanilat, amesteci puțin și dai deoparte la răcit.

Iei fiecare pătrat și cu ajutorul unui poș îl umpli, prin lateral, cu crema de vanilie. Repeți până termini de umplut toate pătratele. Înainte de servire, presari zahăr pudră.