Plăcintă cu căpșuni

placinta cu capsuni jpg

Atât cei mari, cât şi cei mici vor adora acest desert.

Ingrediente

1 aluat de plăcintă

500 g căpșuni

150 g zahăr

2 linguri amidon

2 linguri unt topit

sare

linguriță esență vanilie

fursecuri, pentru decor

Mod de preparare

Pui deoparte 20% din aluat, iar restul îl întinzi într-o tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt.

Amesteci căpșunile tăiate jumătăți și curățate de codițe, zahărul, amidonul, untul topit, esența de vanilie și un praf de sare într-un bol.Torni amestecul peste aluat și rulezi marginile aluatului pentru a forma o crustă.

Dai la cuptor 30-40 de minute sau până când crusta este rumenită, iar când s-a răcit, decorezi cu biscuiți în formă de inimă, realizați din aluatul de plăcintă pus deoparte și decupați cu formă specială.