Plăcintă cu căpșuni
Atât cei mari, cât şi cei mici vor adora acest desert.
Ingrediente
1 aluat de plăcintă
500 g căpșuni
150 g zahăr
2 linguri amidon
2 linguri unt topit
sare
linguriță esență vanilie
fursecuri, pentru decor
Mod de preparare
Pui deoparte 20% din aluat, iar restul îl întinzi într-o tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt.
Amesteci căpșunile tăiate jumătăți și curățate de codițe, zahărul, amidonul, untul topit, esența de vanilie și un praf de sare într-un bol.Torni amestecul peste aluat și rulezi marginile aluatului pentru a forma o crustă.
Dai la cuptor 30-40 de minute sau până când crusta este rumenită, iar când s-a răcit, decorezi cu biscuiți în formă de inimă, realizați din aluatul de plăcintă pus deoparte și decupați cu formă specială.