Plăcintă cu cireșe

placinta cu cirese jpg

Înainte de a prepara o delicioasă plăcintă cu cireşe, trebuie să ţinem cont că aceste fructe au şi numeroase efecte asupra sănătăţii.

Ingrediente

Pentru blat

500 g făină

15 g drojdie

50 g unt topit

3 ouă

1 praf de sare

1-2 lingurițe zahăr pudră

250 ml lapte cald

coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

500 g cireșe fără sâmburi, spălate și uscate

700 g brânză de vaci, bine scursă

30 ml smântână grasă

3 ouă

1-2 linguri griș

sare

zahăr, după gust

1 pliculeț zahăr

vanilat zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Pentru maia, amesteci într-un bol drojdia  cu o lingură de zahăr, una de făină și patru de lapte, acoperi și lași deoparte.

Separat, faci o gropiță în mijlocul făinii rămase, pui ouăle, amesteci, apoi torni laptele, în fir subțire, adaugi maiaua, untul, coaja rasă de lămâie și frămânți până când obții un aluat potrivit de tare. Presari puțină făină pe blatul de lucru, răstorni aluatul și continui să frămânți încă 10-15 minute, apoi acoperi aluatul și îl lași la dospit, aproximativ o oră.

Pentru cremă, mixezi brânza de vaci cu zahăr, după gust, adaugi zahărul vanilat și ouăle, unul câte unul. Dacă este prea subțire, poți adăuga una sau două linguri de griș, în funcție de densitate.

Împarți aluatul în două bucăți. Întinzi o bucată din aluat pe blatul presărat cu făină, apoi îl așezi într-o tavă tapetată, îl ungi cu jumătate din cantitatea de cremă de brânză, pui jumătate de cireșe, le presari cu zahăr, după gust și rulezi. Procedezi la fel cu restul de aluat și dai tava la cuptorul încins, până se rumenește ușor.

Servești plăcinta decorată cu zahăr pudră.