Plăcintă cu mere și nuci

Încearcă această plăcintă cu mere şi nuci şi îţi vei aminti de copilărie şi de bucătăria bunicii.
Ingrediente
Pentru aluat:
25 g drojdie proaspătă
550 g făină
125 ml ulei
60 g zahăr
1 cană lapte călduț
1 ou
coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
Pentru umplutură
100 g miez de nuci tăiat grosier
1,5 kg mere
200 g zahăr scorțișoară
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia proaspătă cu puțin lapte, cu o lingură de făină și cu o linguriță de zahăr. O lași deoparte până când își dublează volumul.
Cerni făina separat într-un vas mai mare și o amesteci cu sarea, apoi faci o gropiță în mijlocul ei și pui drojdia, uleiul, laptele, zahărul, oul, coaja de lămâie și începi să frămânți până când obții un aluat mătăsos, care nu se lipește de mâini. Acoperi vasul și îl lași la dospit până când își dublează volumul.
Pentru umplutură, speli și cureți merele de coajă, le razi și le călești într-o tigaie, împreună cu zahărul și cu scorțișoară, după gust. Le ții până scade zeama, dai tigaia deoparte și încorporezi nucile, apoi o lași la răcit.
Împarți aluatul în două foi, o întinzi pe prima, o așezi într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pui umplutura, netezești, întinzi a doua foaie și o pui peste umplutură. Înțepi din loc în loc.
Dai tava la cuptorul încins până când se rumenește frumos, o scoți și o lași puțin la răcit, apoi o decorezi cu zahăr pudră.