Plăcintă cu morcovi

Plăcinta cu morcovi este o variantă delicioasă și surprinzător de gustoasă a plăcintei tradiționale.

placinta cu morcovi jpg

Ingrediente

Pentru umplutură

1 kg morcovi

2 linguri griș

100 g zahăr

1-2 lingurițe scorțișoară

Pentru aluat

250 g făină

1/2 pliculeț drojdie uscată

125 ml apă

1/2 lingură zahăr

1 praf de sare

Pentru glazură

2 albușuri, ținute la temperatura camerei

250 g zahăr pudră

zeama de la 1 lămâie

1 praf de sare

fulgi de cocos, pentru decor

Mod de preparare

Speli, cureți morcovii, îi pui la fiert, apoi îi pasezi cu blenderul vertical și îi lași deoparte.

Pentru aluat, amesteci făina cu drojdia, apa, sarea și zahărul, frămânți aluatul și-l lași la dospit 30 de minute.

Amesteci morcovii cu zahărul și cu scorțișoara.

Întinzi din aluat trei foi subțiri, așezi prima foaie într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, presari puțin griș și întinzi jumătate din cantitatea de morcovi. Pui peste ea cealaltă foaie, o dai cu griș, întinzi iar morcovi, pui ultima foaie și o înțepi din loc în loc. Bați oul și ungi cu el aluatul. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute, la foc mediu.

Pentru glazură, cerni zahărul. Bați spumă tare albușurile cu sarea, apoi, în ploaie, adaugi zahărul și zeama de lămâie. Omogenizezi și decorezi plăcinta cu fulgi de cocos și o ții la rece până în momentul servirii.