Plăcintă cu prune

Plăcinta este un desert de nerefuzat. Încearcă şi tu această reţetă!

placinta cu prune jpg

Ingrediente

150 g unt moale

200 g făină

180 g zahăr

1 linguriță praf de copt

500 g prune, tăiate sferturi

3 ouă

1 linguriță esență de vanilie

1 praf de sare

1 lingură griș

50 ml lapte

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul, până devine pufos. Adaugi ouăle, pe rând, apoi torni esența de vanilie. Cerni făina cu praful de copt și sarea, apoi o încorporezi în compoziția de ouă. Torni laptele și amesteci ușor, până obții un aluat omogen, ușor curgător.

Torni jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și îl nivelezi cu spatula. Presari uniform grișul peste aluat.

Așezi prunele cu partea tăiată în sus, ușor presate în aluat. Torni aluatul rămas și coci prăjitura 35–40 de minute, până devine aurie și trece testul scobitorii. Lași prăjitura să se răcească în tavă, apoi o tai pătrate și o decorezi cu zahăr pudră.