Plăcintă cu vișine
Plăcinta cu vișine este o alegere perfectă pentru zilele de vară, când vișinele sunt în sezon, dar poate fi făcută și iarna, cu vișine conservate.

Ingrediente
Pentru umplutură
500 g vișine
2 linguri amidon
100 g zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
Pentru aluat
250 g făină
1/2 pliculeț drojdie uscată
125 ml apă
1/2 lingură zahăr
1 praf de sare
1 ou, pentru uns aluatul
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu drojdia, cu apa, cu sarea și cu zahărul, și frămânți aluatul pe care îl lași la dospit 30 de minute.
Speli vișinele și le scoți sâmburii. Separat, amesteci zahărul cu amidonul și cu scorțișoara, apoi răstorni combinația peste vișine și continui să amesteci până se încorporează.
Întinzi din aluat două foi. Așezi prima foaie într-o tavă dreptunghiulară tapetată și așezi umplutura cu vișine. Pui peste ea cealaltă foaie de aluat și o înțepi din loc în loc. Bați oul și ungi cu el aluatul. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute, la foc mediu, până ce plăcinta s-a rumenit la suprafață.