Prăjitură Albă ca zăpada

1 alba ca zapada prajitura jpg jpeg

Poate cea mai populară reţetă a copilăriei din toate câte există, prăjitura "Albă ca zăpada" nu poate să lipsească de pe masa ta de sărbătoare. Încearcă reţeta de mai jos şi oferă-le celor dragi cel mai savuros desert, făcut acasă. Crema de lapte este un real deliciu şi se prepară foarte uşor, la fel şi foile.

Ingrediente prăjitură "Albă ca zăpada"

Pentru foi:

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • sare
  • 2 linguriţe esenţă de lămâie
  • 700 -750 gr făină

Pentru cremă:

  • 1500 ml lapte
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 300 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguriţe esenţă de lămâie
  • 30 g zahăr vanilat

Mod de preparare prăjitură "Albă ca zăpada"

Prima dată se prepară aluatul. Se amestecă ouăle, cu un praf de sare, zahăr, uleiul, laptele şi esenţa. O parte din făină, praful de copt se amestecă şi se adaugă în pulbere peste prima compoziţie. Restul de făină se adaugă treptat până se obţine o cocă bine frământată. Se lasă deoparte 20 de minute, acoperit. 

După cele 20 de minute, aluatul se împarte în patru bucăţi egale care se transformă în foi cu ajutorul unui făcăleţ. Pe dosul unei tăvi de cuptor se coc foile, la foc mediu, aproximativ cinci minute. Se lasă la răcit.

Pentru a prepara crema, se amestecă într-un bol înalt zahărul şi puţin lapte rece până se omogenizează compoziţia. Se completează cu restul de lapte şi se pune la foc mic până când crema începe să fiarbă şi se îngroasă. La final se adaugă esenţa. Se ia de pe foc şi se acoperă, pentru a nu face crustă. Se lasă la răcit.

Se amestecă untul topit cu zahărul vanilat şi se încorporează în crema răcită. Se adaugă lămâie, după gust. Când crema este gata, se umplu foile cu cantitate egală. Se lasă câteva ore şi se pudrează cu zahăr.