Prăjitură crumble
Prăjitură crumble este un desert crocant la exterior și suculent în interior.

Ingrediente
200 g vișine
500 g făină
1 plic drojdie uscată
2 gălbenușuri
1 cană lapte
4 linguri ulei
1 praf sare
5 linguri zahăr
Pentru crumble
2 linguri făină
3 linguri zahăr
2 linguri unt
Mod de preparare
Cerni făina într-un bol, iar separat amesteci drojdia cu laptele călduț și cu o lingură de zahăr, apoi o lași deoparte 10 minute.
Faci o gropiță în mijlocul făinii, torni amestecul cu drojdie, gălbenușurile, uleiul, albușurile bătute separat, sarea și frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Îl acoperi și îl lași la dospit.
Pentru crumble, amesteci untul cu făina și cu zahărul până când obții un aluat sfărâmicios.
Speli vișinele, le scoți sâmburii, presari peste ele restul de zahăr și le lași deoparte.
Presari făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl așezi în tava de cuptor tapetată. Așezi peste el vișinele, apoi adaugi crumble.
Dai tava la cuptorul încins până când crumble se rumenește uniform și devine crocant.